Drone operator in de Specific category? Vergunning met SORA, PDRA of LUC?

Adviestrajecten, (organisatie) en leiderschap coaching, duurzaam ondernemerschap, workshops, exploitatievergunning

Workshop of consultGratis E-book

Specific

Professioneel drone vliegen met een exploitatievergunning

Of je nu State-operator bent of een zzp’er: als professionele drone-operator ben je van alle markten thuis. Je bent soms al jaren bezig als fotograaf, als landmeter, als piloot, als filmer, als journalist, interne projectleider, adviseur of leidinggevende of directeur. Je bent ondernemer of specialist in een bedrijf waar jouw afdeling de drones vliegt. Je ziet vele toepassingsmogelijkheden met je drone voor jouw klanten, bijvoorbeeld droneshows, inspecties, landmeten, beveiliging, transport etc.. Je wilt het liefste bij de top van de Nederlandse droneprofessionals horen. Je wilt kwaliteit leveren, je wilt compliant zijn en blijven ten aanzien van regelgeving en gaat voor een exploitatievergunning waarmee je kunt vliegen in de Specific categorie of met een LUC (Light UAS Operator Certificate).

Dan ben je bij Droneconsultancy aan het goede adres.

Een professionele drone-operator is gekwalificeerd

Opdrachtgevers geven de voorkeur aan iemand die professionele kwalificaties bezit. Het vliegen met een drone is ‘hot’. Niet het dronevliegen zelf, maar de informatie die het oplevert is interessant voor (interne) opdrachtgevers. Veel kun je doen in de Open Categorie, maar werkelijk onderscheidend zijn drone-operators die binnen het beveiligde luchtruim (CTR’s) en in andere zones kunnen vliegen. Daarvoor heb je een exploitatievergunning nodig voor de Specific Categorie.

Met een STS, PDRA of SORA en een Operationeel Handboek zorg je voor de juiste documentatie voor de vergunning. Wil je dat werk en het beheer daarna zelf doen?

Droneconsultancy ontzorgt je in het proces van aanvraag. Indien gewenst verzorgen wij ook het beheer. Dat betekent dat in deze tijd met snel veranderende regelgeving altijd up to date kunt zijn.

Download handleiding Specific Categorie van Droneconsultancy

Nu gratis te downloaden. Kijk na je inschrijving in je mailbox (check eventueel je spam folder) en download het e-book direct. Je kunt direct weer uitschrijven als je geen prijs meer stelt op informatie van droneconsultancy.

e-book dowloaden

  E-book handleiding Droneconsultancy

  Keuze

  Jij kiest

  Advies gesprek of online workshop

  Intake of adviesgesprek is kosteloos bij bij afname vergunningstraject.

  Of doe mee aan een online workshop: Kijk in de agenda.

  Self-service training

  1,5 daagse training met documentatie om het zelf te doen voor €1795. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training.

  Economy-pakket

  Zelf de regie houden. Samenwerken tot aan de vergunning, inclusief organisatie-training

  Business-pakket

  Maatwerk. Wij nemen de regie uit handen en ontzorgen. Onafhankelijk advies over tooling, training en drones. We begeleiden bij het inbedden. Inclusief organisatie-training.

  Compliance abonnement

  Vergunning houder? Wij bieden een compliance abonnement om up to date te blijven en vragen te beantwoorden.

  Lees meer over onze abonnementen voor vergunninghouders

  Leiderschap-coaching

  Start-up? Inbedden in de organisatie? 1:1 sparren met een ervaren coach vergroot je leiderschap en brengt inzicht, creativiteit en werkplezier.

  Om het jezelf en ons gemakkelijk te maken, vul je hieronder het formulier in om direct een indicatie te krijgen.

  Operationeel handboek UA, SORA of PDRA voor een exploitatievergunning

  Een operationeel handboek is hét naslagwerk tijdens de missies, zowel voor jou als voor je team. Om professioneel te mogen vliegen met een drone (UA) in de Specific category heb je een exploitatievergunning nodig. Om deze Operational Authorization (OA) te krijgen van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) is een goedgekeurd operationeel handboek (operational manual) vereist met een Concept of Operations, een SORA of een PDRA. Lees hierover meer op de website van ILT. Wij leveren een up to date EASA compliant handboek in Nederlands of Engels via Stichting Dronestart. 

  OA

  Waarom een vergunning?

  In de open categorie zijn er nog altijd veel restricties: in de regeling Zonering lees je de ‘verboden’ gebieden die er zijn voor de open categorie. Van de CTR’s is dat bekend, maar ook zeehavens en veel industriegebieden zijn no-go areas. Ze staan ook op de website van LVNL. Wist je trouwens dat in de Regeling Onbemande Luchtvaart (ROL) ook nog aanvullende beperkingen staan voor Nederland? Nachtvliegen is verboden en ook moet er in de Open categorie afstand gehouden tot wegen en spoorwegen.

  Overweeg je een vergunning? Ik adviseer je om een workshop te volgen of een persoonlijk consult aan te vragen.

  Nachtvliegen (buiten UDP)

  Vliegen in verboden zones

  Militaire en civiele CTR's

  VLOS, EVLOS en BVLOS

  Professioneel

  Daarom een vergunning…

  Met een exploitatievergunning voor de Specific categorie of met een LUC vlieg je professioneel. Je weet precies wat wel en niet kan. En je bent een van de slechts 250 bedrijven in Nederland die zo’n specifieke goedkeuring – Operational Authorisation (OA) – heeft in Nederland. In de Specific category vlieg je wél in de voor de Open category verboden zones op de Godrone kaart, zoals binnen de CTR’s en eigenlijk overal waar jij dat nodig hebt voor je drone-operaties. Kortom je maakt een enorme stap voorwaarts als het gaat om met een drone professioneel te vliegen. Onze ervaring is dat deze bedrijven, zeker als ze een goed netwerk hebben in hun branche, zeer succesvol zijn.

  KLANTEN

  Voor wie wij o.a. werken

  TESTIMONIALS

  Wat vinden mensen van Droneconsultancy?

  Aeroscan

  Vastgoed inspectie

  Dankzij een nauwe samenwerking en de kwaliteiten van Mark lukte het om in korte tijd veel gedaan te krijgen.

  Sander Beemsterboer

  Total Drone Support

  Mark heeft mij fantastisch geholpen, zijn kennis, goede verstandshouding met het IL en T en precies wetende wat er wel en niet in moeten staan. Resulteerde in een geordend en professioneel handboek.

  Marco van der Kruijf

  Compris Consulting

  Met plezier volgde ik de workshop, een aanrader! Leerzaam dankzij duidelijke en vakkundige uitleg.

  Tom van Oijen

  Kiwi Aerial Shots

  Snel, nauwkeurig en altijd bereikbaar voor vragen en dat is ook precies zoals wij het willen. Lekker efficient, korte lijntjes en duidelijke taal.

  Marcel Willems

  Marcel Willems Fotografie

  Het moge duidelijk zijn zonder jouw hulp was het mij nooit gelukt om mijn ROC handboek tot een goed einde te brengen.

  BEDRIJF

  Over Droneconsultancy

  Mark Hullegie is geaccrediteerd leiderschap- en organisatiecoach en sinds 2017 adviseur voor professionele dronevliegers, ondernemers en (overheids) organisaties. Samen met Junko, Loc en aangesloten ZZP’ers werken wij jaarlijks voor meer dan 60 operators in Nederland.

  Droneconsultancy is een bijzonder adviesbureau met als uitgangspunt dat altijd maar meer, meer, meer geen duurzaam uitgangspunt voor onze aarde en onze toekomstige generaties. Wij gaan daarom voor een minimale ‘voetafdruk’, met respect voor mens en dier.

  Droneconsultancy geeft persoonlijk, vakkundig en bevlogen advies zodat jij kan doen waar je het beste in bent: professioneel drone-operaties uitvoeren. Dat doen we vanuit het perspectief van drie dimensies van groei.

  Lees hier meer over ons…

  Artikelen en blogs

  Nieuws?

  Trainingen en workshops 2024 in de agenda Droneconsultancy

  Ook in 2024 verzorgen wij diverse trainingen en workshops voor professionele drone-operators met als doel om kennis en inzicht te vergroten op gebied van droneregelgeving in de Specific Category. Wij bieden deze trainingen en workshops aan voor zowel startende...

  Drone exploitatievergunning OA overdraagbaar?

  Regelmatig krijg ik de vraag of een exploitatievergunning overdraagbaar is. Soms krijg ik deze vraag omdat een drone-operator op korte termijn een opdracht kan krijgen en snel een vergunning nodig heeft. In andere gevallen wordt er mogelijk geschoven in de...

  Drone vliegen in het buitenland in de Specific category

  Steeds meer operators willen graag in het buitenland vliegen in de Specific category. Hoe werkt dat?Drone vliegen in het buitenland met de cross-border procedure Als je in het buitenland wilt gaan vliegen met je drone dan kan dat het meest eenvoudig in de Open...

  SORA 2.5 de belangrijkste veranderingen deel 2

  SORA 2.5 komt er aan. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? Dit is deel 2.SORA gaat veranderen. In februari host EASA een 2-daagse workshop over dit onderwerp: https://www.easa.europa.eu/en/newsroom-and-events/events/sora-workshop-version-20-25 In dit korte artikel...

  Mail ons

  Mark@droneconsultancy.nl

  Social media

   Volg ons op Facebook

  Bedrijf

  Droneconsultancy is
  een handelsnaam van
  Dimensies van Groei

  KvK 6419344

  IBAN NL61 TRIO 0338 9162 61